Rizsfelfújt málna mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • fél rúd vanília
  • csipetnyi só
  • 4 tojás (szétválasztva)
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • a tepsi kikenéséhez némi vaj és zsemlemorzsa.

Mártáshoz:

  • 20 dkg fagyasztott málna (lehet más gyümölcs is)
  • kevés víz
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 6 dkg cukor

Elkészítése:

A rizst kevés vízben (amennyi épphogy ellepi) addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vanília rudat, kevés sót és a cukrot. Folyamatos keverés mellett puhára főzzük.

Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, citrom héját, lisztet, a cukrot, vajat végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.

Közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.

Miközben sül, készítsük el a mártást is. Ehhez a gyümölcsöket tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés vizet, illetve a cukrot és forraljuk fel. Ezután a keményítőt keverjük el némi vízzel, ezzel sűrítsük be a mártást.