Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A rizst kevés vízben (amennyi épphogy ellepi) addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vanília rudat, kevés sót és a cukrot. Folyamatos keverés mellett puhára főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, citrom héját, lisztet, a cukrot, vajat végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
Közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.
Miközben sül, készítsük el a mártást is. Ehhez a gyümölcsöket tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés vizet, illetve a cukrot és forraljuk fel. Ezután a keményítőt keverjük el némi vízzel, ezzel sűrítsük be a mártást.