Rizs felfújt recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaniliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- 2 kk liszt + a tepsihez
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A rizst olajon megpirítjuk, majd fel öntjük a tejjel, bele rakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis lángon pároljuk tovább. Közben a tojások sárgáját, és a vajat habosra keverjük. Ha kész a rizsünk és ki is hűlt bele öntjük a tojásos vajas masszába, bele tesszük a lisztet és a tojások keményre vert habját. Ha kész vajazott lisztezett tepsibe helyezzük és sütjük. Ha kész kockákra vágjuk és tálaljuk puncs mártással, vagy lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

