Rizs felfújt recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaniliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- 2 kk liszt + a tepsihez
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A rizst olajon megpirítjuk, majd fel öntjük a tejjel, bele rakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis lángon pároljuk tovább. Közben a tojások sárgáját, és a vajat habosra keverjük. Ha kész a rizsünk és ki is hűlt bele öntjük a tojásos vajas masszába, bele tesszük a lisztet és a tojások keményre vert habját. Ha kész vajazott lisztezett tepsibe helyezzük és sütjük. Ha kész kockákra vágjuk és tálaljuk puncs mártással, vagy lekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »