Rizs felfújt recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 vaniliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- 2 kk liszt + a tepsihez
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A rizst olajon megpirítjuk, majd fel öntjük a tejjel, bele rakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis lángon pároljuk tovább. Közben a tojások sárgáját, és a vajat habosra keverjük. Ha kész a rizsünk és ki is hűlt bele öntjük a tojásos vajas masszába, bele tesszük a lisztet és a tojások keményre vert habját. Ha kész vajazott lisztezett tepsibe helyezzük és sütjük. Ha kész kockákra vágjuk és tálaljuk puncs mártással, vagy lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »