Meggyes rizsfelfújt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál liszt
- 4 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola vagy meggy
Elkészítés:
A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közé keverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy 20 ×30 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig ,tűpróbáig – sütjük.
Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt – tetszés szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.