Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rizsfelfújt recept

Meggyes rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizs
    • 1 liter tej
    • 2 dl víz
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 2 kávéskanál liszt
    • 4 dkg vaj
    • reszelt citromhéj
    • 10 dkg mazsola vagy meggy

    Elkészítés:

    A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közé keverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
    Egy 20 ×30 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig ,tűpróbáig – sütjük.

    Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt – tetszés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá