Gombafelfújt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 ek olaj vagy olívaolaj
- 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
- 1-2 db paprika felszeletelve(10-15 dkg sült paprikát használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db zsemle
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Továbbá:
- vaj az őzgerincforma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma hintéshez
Elkészítése:
A felaprított zsemléket tejbe áztattam.
Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a felszeletelt gombát,sóztam,borsoztam,10 -15 dkg fagyasztott sült paprikát is hozzátettem és készre sütöttem.
A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót,borsot, és a felaprított petrezselyemzöldet,jól összekevertem.
Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam.
A masszát belesimítottam, és 180 °C-on, kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig,készre sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.