Gombafelfújt recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj vagy olívaolaj
- 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
- 1-2 db paprika felszeletelve(10-15 dkg sült paprikát használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db zsemle
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Továbbá:
- vaj az őzgerincforma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma hintéshez
Elkészítése:
A felaprított zsemléket tejbe áztattam.
Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a felszeletelt gombát,sóztam,borsoztam,10 -15 dkg fagyasztott sült paprikát is hozzátettem és készre sütöttem.
A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót,borsot, és a felaprított petrezselyemzöldet,jól összekevertem.
Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam.
A masszát belesimítottam, és 180 °C-on, kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig,készre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »