Gombafelfújt recept
Hozzávalók:
- 2 ek olaj vagy olívaolaj
- 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
- 1-2 db paprika felszeletelve(10-15 dkg sült paprikát használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db zsemle
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Továbbá:
- vaj az őzgerincforma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma hintéshez
Elkészítése:
A felaprított zsemléket tejbe áztattam.
Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a felszeletelt gombát,sóztam,borsoztam,10 -15 dkg fagyasztott sült paprikát is hozzátettem és készre sütöttem.
A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót,borsot, és a felaprított petrezselyemzöldet,jól összekevertem.
Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam.
A masszát belesimítottam, és 180 °C-on, kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig,készre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

