Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombafelfújt recept

Gombafelfújt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj vagy olívaolaj
    • 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
    • 1-2 db paprika felszeletelve(10-15 dkg sült paprikát használtam)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 db zsemle
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 2,5 dl tej
    • bors
    • petrezselyemzöld

    Továbbá:

    • vaj az őzgerincforma kikenéséhez
    • zsemlemorzsa a forma hintéshez

    Elkészítése:

    A felaprított zsemléket tejbe áztattam.

    Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a felszeletelt gombát,sóztam,borsoztam,10 -15 dkg fagyasztott sült paprikát is hozzátettem és készre sütöttem.

    A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót,borsot, és a felaprított petrezselyemzöldet,jól összekevertem.

    Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam.

    A masszát belesimítottam, és 180 °C-on, kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig,készre sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá