Gombafelfújt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj vagy olívaolaj
  • 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
  • 1-2 db paprika felszeletelve(10-15 dkg sült paprikát használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • petrezselyemzöld

Továbbá:

  • vaj az őzgerincforma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a forma hintéshez

Elkészítése:

A felaprított zsemléket tejbe áztattam.

Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a felszeletelt gombát,sóztam,borsoztam,10 -15 dkg fagyasztott sült paprikát is hozzátettem és készre sütöttem.

A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót,borsot, és a felaprított petrezselyemzöldet,jól összekevertem.

Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam.

A masszát belesimítottam, és 180 °C-on, kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig,készre sütöttem.