Barackfelfújt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
2 db tojásfehérjét 3 púpozott evőkanál cukorral, meg 3 evőkanál baracklekvárral simára keverünk. Még 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjünk, úgy adjuk a felfújtmasszához.Csipetnyi sót is szórunk bele, és egy alaposan kizsírozott őzgerincformába töltjük.A forró sütőbe egy tepsibe kétújjnyi magasan vizet öntünk és ha a víz már megmelegedett, a felfújt masszával félig teli formát beleállítjuk. A sütőben így 35-40 percig gőzőljük. Félidőben takarjuk le a tetejét nehogy megégjen.Ha elkészült tálra borítjuk és vízzel hígított és rummal ízesített forró baracklekvárral körülöntjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.