Farsangi lekváros fánk recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 400 ml langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet adunk hozzá. Kicsit megkeverjük és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy kelesztőtálba öntjük, majd a felfuttatott élesztőt is belekeverjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és újra kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kissé kilapogatjuk, majd kiszaggatjuk és meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Lekvárral és porcukorral hintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »