Farsangi lekváros fánk recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 400 ml langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet adunk hozzá. Kicsit megkeverjük és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy kelesztőtálba öntjük, majd a felfuttatott élesztőt is belekeverjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és újra kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kissé kilapogatjuk, majd kiszaggatjuk és meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Lekvárral és porcukorral hintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »