Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi fánk (Óvónéni receptje alapján) recept

Farsangi fánk (Óvónéni receptje alapján)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csipet só
    • 1-2 ek rum
    • kb. 70 dkg liszt

    Elkészítése:

    A langyos tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez a rummal, és a sóval együtt.

    A masszát kikeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet. Addig dagasztjuk, amíg szép, sima tésztát kapunk.

    A vajat az edény falára kenjük, és tovább dagasztjuk a tésztát, míg az teljesen sima lesz.

    Végül kilisztezzük az edényünket, és a tésztát is körben, majd meleg helyen kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.

    A tésztánkat kelés után egy abroszra borítjuk, és kézzel szétterítjük, összehajtjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles pohárral kiszaggatjuk, és 15 percig ismét kelni hagyjuk.

    Forró olajban, fedő alatt kisütjük.

    Vaníliás porcukorral, és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá