Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi fánk recept

Farsangi fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg cukor
    • egy csipet só
    • 5 dkg vaj
    • bőven olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kiskanál cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. Ezt a kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól és jó levegős nem lesz. Ekkor letakarva egy órát kelesztjük meleg helyen.

    Amikor kb. a duplájára nőtt a tészta, erősen lisztezett deszkára borítjuk és inkább kihúzzuk mint kinyújtjuk egy újnyi vastagra. A korongokat lisztezett tálcára rakjuk és még 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük. Sütés előtt kis mélyedést képezünk a fánkok közepére és előbb ezzel a felével lefelé tesszük a forró olajba, majd megfordítva a másik oldalát is kisütjük. Figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, hogy jól átsüljön a tészta de ne annyira, hogy megégjen. Erre nincs recept. Legjobb a fritőz, mert az egyenlő hőfokon tartja az olajat. Nekem van de nem abban sütöttem. Meg lehet csinálni. Kínálhatjuk lekvárral, ízes habbal de ügyesek meg is tölthetik csokival, pudinggal. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá