Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos fánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin
    • 2 közepes, főtt burgonya

    A töltelékéhez:

    • 3-4 összevágott kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 1 csokor metélőhagyma
    • 16 dl tejföl

    A sütéséhez:

    • olaj

    Elkészítés:
    A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel összedolgozzuk, beletesszük a tojássárgáját, a főtt, áttört burgonyát, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd vékonyra nyújtva, fánkszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. A tölteléket összeállítjuk, és mindegyik korongra egy kis halmot rakunk belőle. A tészta széleit ráhajtjuk, így gombócokat kapunk, ezeket nyújtófával újra laposra, ha nem is túl vékonyra simítjuk, és a megtöltött fánkokat az olajban ropogós pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá