Tojásos fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • tej
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 közepes, főtt burgonya

A töltelékéhez:

  • 3-4 összevágott kemény tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 16 dl tejföl

A sütéséhez:

  • olaj

Elkészítés:
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel összedolgozzuk, beletesszük a tojássárgáját, a főtt, áttört burgonyát, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd vékonyra nyújtva, fánkszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. A tölteléket összeállítjuk, és mindegyik korongra egy kis halmot rakunk belőle. A tészta széleit ráhajtjuk, így gombócokat kapunk, ezeket nyújtófával újra laposra, ha nem is túl vékonyra simítjuk, és a megtöltött fánkokat az olajban ropogós pirosra sütjük.