Sütőben sült kókuszos fánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi kristálycukrot, lisztet, tojást, és 2 dkg olvasztott vajat. Gyúrjuk össze, majd egy órán át tartsuk langyos helyen. Ha megkelt, dolgozzuk át egy-két laza mozdulattal. Nyújtsuk ki 1,5 cm vastagságúra. Szaggassunk belőle köröket, a közepében csináljunk lyukat pogácsaszaggatóval. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kelesszük még 30 percig. 180-200 fokos sütőben süssük meg. (kb 30perc, de nem mindenkinek egyforma a sütője.) Közben olvasszuk fel a maradék vajat, keverjük hozzá a 2 ek porcukrot, és 2 ek kókuszreszeléket. Ha a fánkok megsültek, mártsuk bele a tetejüket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »