Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg víz (2 dl)
    • 20 dkg margarin
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 20 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése: Elkészítés:

    Egy edényben a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már lobog hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle könnyedén elválik az edény falától.

    Egy hideg tálba átöntjük és félretesszük pár percig hűlni. Mikor már langyos a tojásokat leütjük és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedliszerű legyen (a tojások méretétől függ, hogy mennyi tojás kell, nekem közepes nagyságú volt és pont 5 kellett).

    A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megfognak nőni) nagyobb dió nagyságú vagy kisebb alma nagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.

    A sütés két ütemben fog történni: először előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (ilyenkor megnő és a külseje kezd kérgesedni). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra levesszük és további 15-20 percig szárítjuk. A megsült tésztát kivesszük és hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a krémet.

    A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, jó alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krém levesszük a tűzről és néha megkeverve lehűtjük.

    A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 ek felvert tejszínt. Összekeverjük.

    A kihűlt fánkok tetejét levágjuk egy éles késsel. Először a vanília krémet töltjük a csillagcsöves habzsákba és mindegyikfánk aljába nyomunk a krémből, majd egy másik csillagcsöves habzsákot a felvert habtejszínnel töltjük meg és a vanília krémre rányomjuk, majd rátesszük a kalapot! (Ha nincs két habzsák, természetesen így is megtudjuk tölteni csak közben el kell mosni).

    Megszórhatjuk porcukorral a tetejét vagy leönthetjük csokoládékrémmel vagy esetleg megcsurgathatjuk karamellel, ki hogyan szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá