Képviselőfánk recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy más zsiradék, olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!)
- 2 dl víz
- pici só
- 1 ek porcukor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 7 dkg cukor
- 2 dl tejszínhab keményre verve
A karamellmázhoz:
- 15 dkg porcukor felolvasztva,1 csepp ecetet hozzáadni
Elkészítése:
A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni,amikor a zsír elolvadt,fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk.
Addig keverjük, míg a lábas aljától,falától elválik a tészta.
Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk.
Jól kidolgozzuk.
Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk.
Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta, sülés közben nő.
16 db nagy fánk lett az adagból.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük,20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki,mert különben össze esik a tészta.
Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk, majd karamellmázba mártjuk.
(Porcukorral meghintve is mutatós.)
Elkészítjük a krémet:
A vanília pudingport a (10 dkg + vaníliás cukor) cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
A tojásfehérjéket a 7 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük,főzzük.
Egy tálba öntjük, kihűtjük és a fánkokat megtöltjük.
Fele fánkokat így simán a krémmel töltöttem,a másik felére tejszínhab is került.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

