Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 18 dkg zsír
    • 20 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 1,5 l tej
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint kristálycukor
    • 16 ek liszt
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsoki
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig állandó keverés mellett összefőzzük. A tűzről levéve egyenként adjuk hozzá a tojásokat és mindegyiket jól elkeverjük.

    Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk a masszából. Megfröcsköljük egy kevés vízzel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütőt nem szabad nyitogatni, mert akkor nem jön fel a tészta.

    A tojás sárgákat, a vaníliás cukorral, a liszttel és fél liter tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a tetszőleges mennyiségű kristálycukrot.

    A tojások fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük és a még forró krémhez keverjük.

    A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük a krémmel. Amikor kihűlt, felvert tejszínhabot nyomunk rá. Erre kerül a kalapja, amit porcukorral és olvasztott csokival díszítjük.

    A csokihoz egy edényben vizet forralunk, ennek a tetejére állítunk egy fém keverőedényt, beletördeljük a csokit, felolvasztjuk és kevés olajat adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá