Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig állandó keverés mellett összefőzzük. A tűzről levéve egyenként adjuk hozzá a tojásokat és mindegyiket jól elkeverjük.
Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk a masszából. Megfröcsköljük egy kevés vízzel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütőt nem szabad nyitogatni, mert akkor nem jön fel a tészta.
A tojás sárgákat, a vaníliás cukorral, a liszttel és fél liter tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a tetszőleges mennyiségű kristálycukrot.
A tojások fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük és a még forró krémhez keverjük.
A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük a krémmel. Amikor kihűlt, felvert tejszínhabot nyomunk rá. Erre kerül a kalapja, amit porcukorral és olvasztott csokival díszítjük.
A csokihoz egy edényben vizet forralunk, ennek a tetejére állítunk egy fém keverőedényt, beletördeljük a csokit, felolvasztjuk és kevés olajat adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »