Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselő fánk recept

Képviselő fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 evőkanál víz
    • 10dkg margarin
    • 10 dkg liszt
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:
    A tésztához a vizet a margarinnal felteszem forrni egy fazékban. Ha forr belekeverem a lisztet. Főzöm, míg összeáll (kb 1 perc). A tűzről levéve (forrón) hozzákeverem EGYENKÉNT a tojásokat. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és kis halmokat rakok a masszából (kb 12-15 db). Sütés ideje : 225 fokon 25-35 perc.

    A tejet felteszem forrni. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral és hozzáadom a lisztet és ezt a tejben felfőzöm.
    A tojások keményre vert habját hozzáadom. Akár lehet forrón hozzáadni, akár hidegen is. Ha hidegen keverem hozzá a habot a tejes krémhez, akkor folyósabb lesz.

    Hozzákeverem a vaníliás cukrot is, amiből hagyok egy kicsit a fánkok tetejét megszórni.
    Ha a fánkok kihűltek, az alját levágom és a közepét megtöltöm a krémmel.
    Tetejét vaníliás porcukorral hintem meg.

    Tipp:

    A sütőt már akkor bekapcsolom, amikor elkezdem készíteni a süteményt.
    FONTOS, hogy forró sütőbe tegyük, és legalább 25 percig ne nyissuk ki a sütőajtót sütés közben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá