Forgács fánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl fehér bor
- 2 kanál rum
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 kanál tejföl
- csipet só
- 2 kanál porcukor
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy negyed órát pihentetem.
A pihentetés után vékonyra kinyújtom, majd derelye szaggatóval kiszaggatom.
Téglalapokat vágok vele, a közepébe két csíkot húzok, az egyiken a tészta egyik végét átdugom és forró olajba kisütöm.
Porcukrozom és sárgabaracklekvárral tálalom
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »