Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi forgácsfánk(csöröge) recept

Farsangi forgácsfánk(csöröge)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1evőkanál kristálycukor
    • 1 teáskanál só
    • 2-3 evőkanál rum
    • kevés langyos víz a tészta összeállításához
    • olaj a sütéshez
    • porcukor a meghintéshez

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.

    Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.

    A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá