Farsangi forgácsfánk(csöröge) recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál rum
- kevés langyos víz a tészta összeállításához
- olaj a sütéshez
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.
A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.