Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyafánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 25 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj
    • a sütéséhez olaj

    Elkészítés:
    A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a fél deci tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, és ujjnyi vastagra nyújtva, kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. Egy óráig langyos helyen letakarva kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük. A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és ha elég helyük van hozzá, maguktól fordulnak meg az olajban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá