Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos fánk recept

Barackos fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 10 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 ek  étolaj
    • 50 dkg barack
    • 1 cs vaníliaízű pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • kb 3 dl langyos tej
    • csipet só

    Elkészítése:
    2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, melybe rakunk 1 evőkanál cukrot.
    A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, és a közepébe készítünk egy mélyedést, és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a két tojás sárgáját.
    Annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk. Beledagasztjuk az olvasztott vajat és az étolajat, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
    Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, melyekbe egy evőkanál – már előre elkészített és kissé kihűtött – vaníliás pudingkrémet teszünk, és mindegyik tetejére egy – magházával lefelé fordított – fél barackot borítunk.
    A tészta szélét felvert tojással körbekenjük, és tepsibe rakjuk. Ezután hideg sütőbe tesszük, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta is megkel.
    Szép pirosra sütjük.

    Sztori: Mire észhez kaptunk, már elmúlt a farsangi fánk szezon. Nem szeretjük az olaj-szagot, mely az egész lakást átjárja, így valami nagyon finom, sütőben elkészíthető fánkra vágytunk.
    Így készült el ez a fenséges finomság! :)
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá