Barackos fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek  étolaj
  • 50 dkg barack
  • 1 cs vaníliaízű pudingpor
  • 1 tojás a kenéshez
  • kb 3 dl langyos tej
  • csipet só

Elkészítése:
2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, melybe rakunk 1 evőkanál cukrot.
A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, és a közepébe készítünk egy mélyedést, és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a két tojás sárgáját.
Annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk. Beledagasztjuk az olvasztott vajat és az étolajat, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, melyekbe egy evőkanál – már előre elkészített és kissé kihűtött – vaníliás pudingkrémet teszünk, és mindegyik tetejére egy – magházával lefelé fordított – fél barackot borítunk.
A tészta szélét felvert tojással körbekenjük, és tepsibe rakjuk. Ezután hideg sütőbe tesszük, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta is megkel.
Szép pirosra sütjük.

Sztori: Mire észhez kaptunk, már elmúlt a farsangi fánk szezon. Nem szeretjük az olaj-szagot, mely az egész lakást átjárja, így valami nagyon finom, sütőben elkészíthető fánkra vágytunk.
Így készült el ez a fenséges finomság! :)
Jó étvágyat hozzá!