Amerikai fánkocskák recept

Hozzávalók:
- 250 ml langyos tej
- 1 tasak porélesztő
- 500 gr liszt
- 1 csipet só
- 50 gr porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek rum
- 100 gr olvasztott vaj
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórjuk a porélesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát jól kidagasztjuk, majd hagyjuk, hogy kétszeresére keljen. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval érméket szaggatunk belőle, és mindegyik közepét kilyukasztjuk. A forró olajban sütjük ki, figyelve, hogy gyorsan fordítsuk meg, mert azonnal színt kap!
Készíthetünk belőle hagyományos nagy fánkokat is, amelyek tökéletesek lekvárral a farsangi asztalra. Számunkra azonban ez az igazi amerikai fánk, amire annyira rákaptunk, hogy két héten át naponta rájártunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »