Amerikai fánkocskák recept
Hozzávalók:
- 250 ml langyos tej
- 1 tasak porélesztő
- 500 gr liszt
- 1 csipet só
- 50 gr porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek rum
- 100 gr olvasztott vaj
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórjuk a porélesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát jól kidagasztjuk, majd hagyjuk, hogy kétszeresére keljen. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval érméket szaggatunk belőle, és mindegyik közepét kilyukasztjuk. A forró olajban sütjük ki, figyelve, hogy gyorsan fordítsuk meg, mert azonnal színt kap!
Készíthetünk belőle hagyományos nagy fánkokat is, amelyek tökéletesek lekvárral a farsangi asztalra. Számunkra azonban ez az igazi amerikai fánk, amire annyira rákaptunk, hogy két héten át naponta rájártunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









