Amerikai fánkocskák recept

Hozzávalók:
- 250 ml langyos tej
- 1 tasak porélesztő
- 500 gr liszt
- 1 csipet só
- 50 gr porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek rum
- 100 gr olvasztott vaj
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórjuk a porélesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát jól kidagasztjuk, majd hagyjuk, hogy kétszeresére keljen. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval érméket szaggatunk belőle, és mindegyik közepét kilyukasztjuk. A forró olajban sütjük ki, figyelve, hogy gyorsan fordítsuk meg, mert azonnal színt kap!
Készíthetünk belőle hagyományos nagy fánkokat is, amelyek tökéletesek lekvárral a farsangi asztalra. Számunkra azonban ez az igazi amerikai fánk, amire annyira rákaptunk, hogy két héten át naponta rájártunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »