Amerikai fánkocskák recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 ml langyos tej
- 1 tasak porélesztő
- 500 gr liszt
- 1 csipet só
- 50 gr porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek rum
- 100 gr olvasztott vaj
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórjuk a porélesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát jól kidagasztjuk, majd hagyjuk, hogy kétszeresére keljen. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval érméket szaggatunk belőle, és mindegyik közepét kilyukasztjuk. A forró olajban sütjük ki, figyelve, hogy gyorsan fordítsuk meg, mert azonnal színt kap!
Készíthetünk belőle hagyományos nagy fánkokat is, amelyek tökéletesek lekvárral a farsangi asztalra. Számunkra azonban ez az igazi amerikai fánk, amire annyira rákaptunk, hogy két héten át naponta rájártunk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.