fánk sütőben sütve recept
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő (friss)
- 1 dl tej (2,8 %-os)
- 2 evőkanál Aranybarna Cukor
- 3 evőkanál víz
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg porcukor
- 35 dkg búzaliszt (BL 55)
- áfonyalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a langyos vízzel összekeverjük és felfuttatjuk, kb 15 perc alatt.
A megolvasztott vajat, tojást, a lisztet, a porcukrot az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk és dagasztjuk. Kb 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor már megkelt tésztánk, akkor tenyérnyi korongokat formázunk belőle és rárakjuk a lekvárt. Ezután összegömbölyítjük és máris tehetjük a tepsibe.
Amikor a fánk elkészítésével már készen vagyunk, akkor az egész tepsiben lévő fánkokat előre melegített sütőbe rakjuk. 180 fokon, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

