fánk sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő (friss)
- 1 dl tej (2,8 %-os)
- 2 evőkanál Aranybarna Cukor
- 3 evőkanál víz
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 35 dkg búzaliszt (BL 55)
- áfonyalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a langyos vízzel összekeverjük és felfuttatjuk, kb 15 perc alatt.
A megolvasztott vajat, tojást, a lisztet, a porcukrot az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk és dagasztjuk. Kb 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor már megkelt tésztánk, akkor tenyérnyi korongokat formázunk belőle és rárakjuk a lekvárt. Ezután összegömbölyítjük és máris tehetjük a tepsibe.
Amikor a fánk elkészítésével már készen vagyunk, akkor az egész tepsiben lévő fánkokat előre melegített sütőbe rakjuk. 180 fokon, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »