fánk sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő (friss)
- 1 dl tej (2,8 %-os)
- 2 evőkanál Aranybarna Cukor
- 3 evőkanál víz
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 35 dkg búzaliszt (BL 55)
- áfonyalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a langyos vízzel összekeverjük és felfuttatjuk, kb 15 perc alatt.
A megolvasztott vajat, tojást, a lisztet, a porcukrot az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk és dagasztjuk. Kb 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor már megkelt tésztánk, akkor tenyérnyi korongokat formázunk belőle és rárakjuk a lekvárt. Ezután összegömbölyítjük és máris tehetjük a tepsibe.
Amikor a fánk elkészítésével már készen vagyunk, akkor az egész tepsiben lévő fánkokat előre melegített sütőbe rakjuk. 180 fokon, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »