Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg sima liszt
    • 1 mk só

    Dagasztás közben:

    • 5 dkg puha vaj
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgákat (érdemes villával egy kicsit felverni), a lisztet és a sót. Dolgozzuk jól össze, dagasszuk 5-6 percet. Az állaga még morzsás, ne ijedjünk meg.

    Adjuk hozzá a puha vajat és az olajat, és dagasszunk belőle 10-12 perc alatt puha, rugalmas tésztát.

    Gyengén olajozott kelesztő tálban (vagy letakarva) langyos helyen kelesszük 40-60 percet. A nyújtólapra kevés lisztet hintünk, és azon kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Szaggassuk ki egy kerek kiszúróval, és letakarva kelesszük még 20-25 percet.

    Melegítsük fel az olajat. A fánk felső részébe nyomjuk bele az ujjunkat, és azt az oldalát tegyük először az olajba. Fedjük le az edényt, és 2-3 perc alatt süssük meg az egyik oldalát. Ne tegyünk 3-4 darabnál többet az olajba, mert nagyon lehűl.

    Vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a fánkokat, és süssük meg 1,5-2 percet, ezúttal már fedő nélkül. Szedjük itatóspapírra, és tegyük bele a következő adagot.

    Porcukorral meghintve, és lekvárral kínáljuk.

    A fánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 264 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá