Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 mk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg vaj
    • 0,5 l olaj sütéshez
    • 3 édesítő tabletta

    Elkészítése:

    1,5 dl tejet megmelegítünk az édesítővel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a sót átszitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a maradék tejet, a tojás sárgákat és az olvasztott vajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lágynak kell lennie, de ne ragadjon. 45 percig kelesztjük langyos helyen vagy 35 fokos sütőben.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral. Letakarjuk a tésztát és újabb 20 percig kelesztjük.

    Az olajat megmelegítjük (forró legyen), majd a fánkokat beletesszük, vigyázva, hogy legyen helyük nőni. Fedővel lefedjük, szép pirosra sütjük az alsó felét, majd megfordítjuk, de már nem fedjük le.

    Lekvárral, porcukorral, csokoládéval, nutellával kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá