Fánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
Elkészítése:
1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
A tojást és a cukrot, az 5dl meleg tejet valamint a lisztet és a sót hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. A vajat háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, a tészta gyúrás közben apránként felveszi. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen, letakarva kelesztjük.
Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kihúzzuk. Forró, bő olajban megsütjük mindkét oldalát.
Tipp:
Nagyon finom, hamar elfogy. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.