Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg búza finomliszt
    • 6 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 4 dkg élesztő
    • 1 dkg só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.

    A tojást és a cukrot, az 5dl meleg tejet valamint a lisztet és a sót hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. A vajat háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, a tészta gyúrás közben apránként felveszi. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen, letakarva kelesztjük.

    Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kihúzzuk. Forró, bő olajban megsütjük mindkét oldalát.

    Tipp:

    Nagyon finom, hamar elfogy. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá