Fahéjas szilvás pite recept

Elkészítése:
A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát és lisztes deszkát két lapot nyújtunk belőle. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyik kinyújtott lapot beletesszük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A szilvát 1 dl cukros vízzel feltesszük főni, majd kb 20 perc múlva a pudingokkal besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd amikor már langyos a tepsibe lévő tésztalapra tesszük. Beborítjuk a másik lappal, lekenjük tojással és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »