Fahéjas szilvás pite recept

Elkészítése:
A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát és lisztes deszkát két lapot nyújtunk belőle. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyik kinyújtott lapot beletesszük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A szilvát 1 dl cukros vízzel feltesszük főni, majd kb 20 perc múlva a pudingokkal besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd amikor már langyos a tepsibe lévő tésztalapra tesszük. Beborítjuk a másik lappal, lekenjük tojással és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »