Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas kelt kiflik recept

Fahéjas kelt kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 4 ek cukor
    • 1 púpos ek őrölt fahéj
    • 3 ek olaj (esetleg olvasztott margarin)

    Lekenni:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.

    Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk, letakarva kicsit félretesszük.

    Közben egy tálkában a cukrot elkeverjük a fahéjjal.

    Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    Az egyik tésztagombócot kb. 4-5 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Vékonyan lekenjük olajjal (esetleg olvasztott margarinnal) és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával.

    A kifliket egyenként a körcikk szélétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Az előkészített tepsibe fektetjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik két bucival.

    A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni (attól függően mennyire van meleg a helyiségben). A kiflik tetejét lekenjük egy felvert tojással.

    180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Puha, omlós, édes péksütik születtek, amihez már csak egy bögre tej vagy kakaó hiányzik és kész is a remek reggeli.
    További képek megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá