Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas hernyó recept

Fahéjas hernyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl langyos tej
    • 6 dkg puha margarin
    • 3 dkg élesztő

    Töltelék:

    • fahéj
    • cukor

    A tetejére:

    • 5 ek cukor
    • 1 ek fahéj
    • 3 ek olvasztott margarin

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit egy kelesztőtálba tesszük, ráöntjük az élesztős tejet és alaposan kidagasztjuk. 40-45 percig kelesztjük.

    Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként háromszög formára nyújtjuk. A felső, szélesebb részét 1 cm-es csíkokra bevágjuk.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd hosszában teszünk a tésztára belőle. A csúcsától kezdve feltekerjük, és amikor a bevagdosott részhez érünk figyeljünk rá, hogy a csíkok a süti alá kerüljenek. Kiflivé formázzuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, és kelesztjük még 20-25 percet.

    170 fokos sütőben 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kisültek akkor lekenjük olvasztott margarinnal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá