Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas fátyol kalács recept

Fahéjas fátyol kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 bögre liszt
    • 1 bögre tej
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 7 dkg vaj
    • 1/2 bögre cukor
    • 2 csapott tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tejet, a vajat és a cukrot langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet sót, a tojást és az élesztőt is. Kidagasztjuk alaposan a tésztát, majd 40 perce letakarva pihenni hagyjuk.

    Miután megkelt a tészta, egy kb 30*50 cm-es téglalap formára nyújtjuk. A fahéjat a cukorral elvegyítjük, a vajat pedig felolvasztjuk. A tésztalapot meglocsoljuk a vajjal, majd szépen elterítjük rajta és megszórjuk a fahéjas cukorral, hogy mindenhova jusson belőle. Mind a fahéjas cukorból, mind a vajból hagyunk egy picit, és a végén amikor a tészta már a formában van, meglocsolom vele.

    Ezután felvágjuk 6 egyenlő csíkra vízszintesen, majd a kapott csíkokat egymásra helyezzük a képen látható módon és ismételten 6 részre vágjuk, így megkapva a négyzet alakú tornyokat. Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk és a kis tornyokat egymás mellé, élükre állítva belehelyezzük.

    Letakarjuk és hagyjuk, hogy 40 perc alatt újra megkeljen a formában. Sütés előtt meglocsoljuk a meghagyott vajjal és fahéjjal, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá