Epres-túrós rétestorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag kész réteslap (200 gr)
A töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 175 g tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek búzadara
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg eper
A tésztára:
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1-2 ek zsemlemorzsa
A torta kenéséhez:
- 2 ek tejföl
- 1 teáskanál cukor
Elkészítése:
A töltelék elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Az eper kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret és a felvert tojáshabot is.
Összeállítás:
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk. Két réteslapot kiterítünk, majd lekenjük őket olvasztott vajjal és kibéleljük velük a tortaformát úgy, hogy túllógjon a szélein, hiszen ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.
Az réteslapra zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a töltelék harmadát. Egy másik réteslapból kör alakot vágunk és befedjük vele a tölteléket. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelékünk.
A túllógó részeket ráhajtjuk és a kimaradt darabkákat is rátesszük.
A tejfölt összekeverjük a cukorral és rákenjük a torta tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »