Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában recept

Epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gombóchoz:

    • 75 dkg zsíros túró
    • 2o dkg búzadara
    • cukor ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • eper

    Morzsához:

    • 2o dkg tárkonyos zsemlemorzsa
    • 1o dkg vaj
    • 5 dkg darált zöld pisztácia
    • 2 -3 csepp ételfesték
    • porcukor

    Díszítésnek:

    • 8 eper
    • 1 doboz tejföl
    • eper dzsem
    • 1 citrom
    • citromfű
    • mentalevél
    • porcukor

    Elkészítése:

    Összedolgozom a túrót, a búzadarát, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis darabot csípek, bele belehelyezem az eper szemeket, és gombóccá formálom. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Ha a gombócok a víz tetejére feljönnek, még 10 percet főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.

    Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük, megolvasztjuk. Beleszórjuk a tárkonyos zsemlemorzsát és a pisztáciát. Rózsaszínre pirítjuk. Levesszük a tűzről, belecsepegtetjük a zöld ételfestéket, és jól összedolgozzuk. Végül a gombócokat beleforgatjuk a morzsába.

    Tányérra helyezzük, ízlés szerint tejföllel, eperrel és eper dzsemmel, menta levéllel vagy citromfűvel, citrom szeletekkel, porcukorral díszíthetjük.

    Az epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 197 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá