Epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 75 dkg zsíros túró
- 2o dkg búzadara
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- eper
Morzsához:
- 2o dkg tárkonyos zsemlemorzsa
- 1o dkg vaj
- 5 dkg darált zöld pisztácia
- 2 -3 csepp ételfesték
- porcukor
Díszítésnek:
- 8 eper
- 1 doboz tejföl
- eper dzsem
- 1 citrom
- citromfű
- mentalevél
- porcukor
Elkészítése:
Összedolgozom a túrót, a búzadarát, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis darabot csípek, bele belehelyezem az eper szemeket, és gombóccá formálom. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Ha a gombócok a víz tetejére feljönnek, még 10 percet főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük, megolvasztjuk. Beleszórjuk a tárkonyos zsemlemorzsát és a pisztáciát. Rózsaszínre pirítjuk. Levesszük a tűzről, belecsepegtetjük a zöld ételfestéket, és jól összedolgozzuk. Végül a gombócokat beleforgatjuk a morzsába.
Tányérra helyezzük, ízlés szerint tejföllel, eperrel és eper dzsemmel, menta levéllel vagy citromfűvel, citrom szeletekkel, porcukorral díszíthetjük.
Az epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 9 g