Hozzávalók:
Gombóchoz:
Morzsához:
Díszítésnek:
Elkészítése:
Összedolgozom a túrót, a búzadarát, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis darabot csípek, bele belehelyezem az eper szemeket, és gombóccá formálom. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Ha a gombócok a víz tetejére feljönnek, még 10 percet főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük, megolvasztjuk. Beleszórjuk a tárkonyos zsemlemorzsát és a pisztáciát. Rózsaszínre pirítjuk. Levesszük a tűzről, belecsepegtetjük a zöld ételfestéket, és jól összedolgozzuk. Végül a gombócokat beleforgatjuk a morzsába.
Tányérra helyezzük, ízlés szerint tejföllel, eperrel és eper dzsemmel, menta levéllel vagy citromfűvel, citrom szeletekkel, porcukorral díszíthetjük.