Epres túrógombóc pisztáciás zöld morzsában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 75 dkg zsíros túró
  • 2o dkg búzadara
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 5 tojás
  • eper

Morzsához:

  • 2o dkg tárkonyos zsemlemorzsa
  • 1o dkg vaj
  • 5 dkg darált zöld pisztácia
  • 2 -3 csepp ételfesték
  • porcukor

Díszítésnek:

  • 8 eper
  • 1 doboz tejföl
  • eper dzsem
  • 1 citrom
  • citromfű
  • mentalevél
  • porcukor

Elkészítése:

Összedolgozom a túrót, a búzadarát, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis darabot csípek, bele belehelyezem az eper szemeket, és gombóccá formálom. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Ha a gombócok a víz tetejére feljönnek, még 10 percet főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Közben a vajat egy serpenyőbe tesszük, megolvasztjuk. Beleszórjuk a tárkonyos zsemlemorzsát és a pisztáciát. Rózsaszínre pirítjuk. Levesszük a tűzről, belecsepegtetjük a zöld ételfestéket, és jól összedolgozzuk. Végül a gombócokat beleforgatjuk a morzsába.

Tányérra helyezzük, ízlés szerint tejföllel, eperrel és eper dzsemmel, menta levéllel vagy citromfűvel, citrom szeletekkel, porcukorral díszíthetjük.