Epres mandulás kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gyorskovász:
- 10 dkg finomliszt
- ½ cs. porélesztő
- 1 mk porcukor
- 1 dl langyos víz
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott és szobahőmérsékletűre hűlt vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csipet só
Töltelék:
- 15 dkg megmosott és félbevágott eper
- 1 csomsh bourbon vaníliás cukor
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és pirított, stiftelt mandula
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sütőporral és a cukorral.
Ezután rakjuk hozzá a kovászt, a tojást és az egy darab tojássárgáját.
Öt perc alatt dagasszunk sima tésztát belőle és egy óra alatt langyos helyen kelesszük a duplájára.
Közben az epret mossuk meg és vágjuk fel.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre és nyújtsuk ki (megközelítőleg) téglalap alakúra.
A tészta közepére, függőleges irányba pakoljuk rá az epreket és szórjuk meg a bourbon vaníliás cukorral.
A tészta szélét vízszintes irányban vágjuk be, majd a kis „fülecskéket” hajtsuk rá az eperre.
Ezután kelesszük még 30 percet, kenjük le a tojással, szórjuk meg a mandulával, majd dugjuk a jól előmelegített 190 fokos forró sütőbe.
5-30 perc alatt süssük aranybarnára, hagyjuk langyosra kihűlni és azután szeleteljük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

