Eperrel töltött túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- csipet só
- 6 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg túró
Hempergetéshez:
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek étolaj
Töltelékhez:
- 30 dkg eper
Öntethez:
- 3 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.
Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).
Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.
A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »