Eperrel töltött túrógombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- csipet só
- 6 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg túró
Hempergetéshez:
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek étolaj
Töltelékhez:
- 30 dkg eper
Öntethez:
- 3 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.
Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).
Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.
A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.