Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszer kelt fánk recept

Egyszer kelt fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 8 dl tej
    • pici rum
    • pici só
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 6 dkg élesztő

    Elkészítése:

    2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk majd lisztezett deszkára borítjuk.

    Ujjnyi vastagra egyengetjük,majd kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb fél órát majd nem túl forró olajban sütjük. Sütés előtt közepét benyomjuk ez kerül alulra és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.

    Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá