Duplán túrós bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kefir
- 25 dkg túró
- 0,8 dl étolaj
- 60 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál búzadara
A csurgatáshoz:
- 3-4 dkg csokoládé
- 1-2 csepp étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom.
A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, élesztős tejet, majd a lisztet, és jól összedolgozom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) Duplájára kelesztem.
Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, elkeverem a tojások sárgájával, búzadarával, cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával és belefacsarok egy kevés citromlevet. A megkelt tésztát kinyújtom, téglalapokat vágok belőle, majd ráhalmozom a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formálok belőle.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem és még 20 percig kelesztem. A bukták tejét tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt készre sütöm. (Más sütőben 25-30 percig süssük.)
Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és végül rácsöpögtetem a buktákra.