Duplán túrós bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kefir
- 25 dkg túró
- 0,8 dl étolaj
- 60 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál búzadara
A csurgatáshoz:
- 3-4 dkg csokoládé
- 1-2 csepp étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom.
A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, élesztős tejet, majd a lisztet, és jól összedolgozom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) Duplájára kelesztem.
Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, elkeverem a tojások sárgájával, búzadarával, cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával és belefacsarok egy kevés citromlevet. A megkelt tésztát kinyújtom, téglalapokat vágok belőle, majd ráhalmozom a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formálok belőle.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem és még 20 percig kelesztem. A bukták tejét tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt készre sütöm. (Más sütőben 25-30 percig süssük.)
Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és végül rácsöpögtetem a buktákra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »