Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán sajtos kefires kifli recept

Duplán sajtos kefires kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl kefir
    • 1 dl olaj
    • 1 mk cukor
    • 2 tk só
    • 1-1,5 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • langyos víz
    • sajt, kömény, szezámmag, stb.

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.

    A puha margarint a sóval habosra keverem.

    A tésztát 4 részre osztom, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével,megszórom a fele reszelt sajttal, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta és 8 cikkre vágom.

    Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.

    Sütőpapíros tepsibe fektetem, langyos vízzel megkenem a tetejét, és ízlés szerint megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal vagy csak hagyom simán.

    A másik 2 lappal is így járok el. Hagyom kelni, majd 200 C°-os sütőben szép pirosra sütöm.

    Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó .

    Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá