Duplán sajtos kefires kifli recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 mk cukor
- 2 tk só
- 1-1,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
Krém:
- 20 dkg margarin
- só
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- langyos víz
- sajt, kömény, szezámmag, stb.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.
A puha margarint a sóval habosra keverem.
A tésztát 4 részre osztom, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével,megszórom a fele reszelt sajttal, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta és 8 cikkre vágom.
Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.
Sütőpapíros tepsibe fektetem, langyos vízzel megkenem a tetejét, és ízlés szerint megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal vagy csak hagyom simán.
A másik 2 lappal is így járok el. Hagyom kelni, majd 200 C°-os sütőben szép pirosra sütöm.
Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó .
Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.