Duplán sajtos kefires kifli recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 mk cukor
- 2 tk só
- 1-1,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
Krém:
- 20 dkg margarin
- só
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- langyos víz
- sajt, kömény, szezámmag, stb.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.
A puha margarint a sóval habosra keverem.
A tésztát 4 részre osztom, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével,megszórom a fele reszelt sajttal, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta és 8 cikkre vágom.
Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.
Sütőpapíros tepsibe fektetem, langyos vízzel megkenem a tetejét, és ízlés szerint megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal vagy csak hagyom simán.
A másik 2 lappal is így járok el. Hagyom kelni, majd 200 C°-os sütőben szép pirosra sütöm.
Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó .
Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »