Duplán sajtos kefires kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 mk cukor
  • 2 tk só
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő

Krém:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • langyos víz
  • sajt, kömény, szezámmag, stb.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.

A puha margarint a sóval habosra keverem.

A tésztát 4 részre osztom, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével,megszórom a fele reszelt sajttal, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta és 8 cikkre vágom.

Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.

Sütőpapíros tepsibe fektetem, langyos vízzel megkenem a tetejét, és ízlés szerint megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal vagy csak hagyom simán.

A másik 2 lappal is így járok el. Hagyom kelni, majd 200 C°-os sütőben szép pirosra sütöm.

Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó .

Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.