Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dübbencs(krumplis “kőttes”) recept

Dübbencs(krumplis “kőttes”)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • tej vagy a főtt krumpli leve(én tejet használtam)
    • 30 dkg főtt,áttört burgonya
    • olvasztott zsír

    Elkészítése:
    A burgonyát héjában megfőztem,megpucoltam,krumplinyomón átnyomtam, hozzáadtam a lisztet,a sót,a tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejjel gyúrjuk,dagasztjuk ki,hogy se kemény,se lágy ne legyen a tészta állaga. Ha krumplilével dagasztjuk,akkor a meghámozott krumplit főzünk. Több krumplit ne tegyünk hozzá,mert akkor lapos lesz!
    Duplájára kelesztjük. Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam,egy darabot szakítottam a tésztából,olvasztott zsírba mártottam és bukta formát alakítottam. Tepsibe raktam,jó szorosan egymás mellé. A villanysütőt 50 fokra melegítettem,itt 20 percet kelesztettem,majd 180 fokra állítottam és szép aranysárgára sütöttem. Nagyon laktató,finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá