Diós, mákos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj vagy 13 dkg zsír
- 1 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 dl tejföl
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
Diótöltelékhez:
- 20 dkg darált dióbél
- 15 dkg kristálycukor
- 2-3 ek tej
- reszelt citromhéj
- 1 db hámozott
- reszelt alma
Máktöltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor
- 1-2 dl tej
- 10-15 dkg meggy vagy meggybefőtt
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
Diótöltelék: 2-3 ek tejbe belekeverünk 15 dkg cukrot ,20 dkg darált diót, kevés reszelt citromhéjat, a hámozott, reszelt almát és összeforraljuk.
Máktöltelék: 1-2 dl tejbe belekeverjük a cukrot és a mákot, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a citrom reszelt héjával és a meggyel.
Tészta: 40 dkg lisztből, 15 dkg vajjal vagy 13 dkg zsírral, 1 dkg kevés tejben feloldott élesztővel,csipet sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk és 15 percig pihentetjük. Megfelelő vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük őket a töltelékekkel: az egyiket dióval, a másikat mákkal.
A megtöltött, felcsavart tésztákat 10 percig pihentetjük, azután megkenjük felvert tojás sárgájával, villával megszurkáljuk, majd a tepsiben még 10 percig állni hagyjuk. Előmelegített sütőben, nem nagyon erős tűznél, 170 fokon készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »