Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós “iker csigák” recept

Diós “iker csigák”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 18 db-hoz:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg margarin(olvasztott)
    • kb 2 dl langyos tej
    • (amennyit a tészta felvesz)
    • 2 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek porcukor
    • 0,5 citrom leve és héja
    • 0,5 narancs reszelt héja
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 dkg olvasztott vaj

    Kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • darált dió,mák,pisztácia

    Elkészítése:

     

     

    Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést vájunk ide morzsoljuk az élesztőt, majd 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot- a tojást és az élesztőre öntve várjuk hogy felhabosodjon a kovász.

    Elkeverjük a kovászt, olvasztott vajat és sót vegyítünk a tésztához és alaposan kidolgozzuk. Nekem még kb 1 dl langyos tejet felvett(függ a liszt sikér tartalmától mennyi folyadék kell) Nejlonnal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük(kb 20 perc)

    Tölteléket a hozzávalókból összeállítjuk.  Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütőpapírral béleljük.

    A dundira kelt puha tésztát gyúrótáblára borítjuk és a felesleges gázbuborékokat kidolgozva belőle jól átgyúrjuk(szellőztetjük) Enyhén lisztezett felületen nagy téglalappá nyújtjuk és lekenjük az olvasztott vajjal, erre szójuk egyenletesen a diós-citrusos tölteléket. Hosszanti irányú képzeletbeli felezővonalhoz mindkét irányból feltekerjük diós tésztánkat és bő ujjnyi szeletekre vágjuk(nálam 18 db)

    Sütőpapíros lemezre téve felvert tojással lekenjük és darált dióval/mákkal/pisztáciával… hintjük. 15 percnyi pihenő után forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Remekül illik a forró kakaó mellé, vagy desszert gyanánt egy kis vanília sodót is el tudok mellé képzelni ;)

    Kötényeket felkötni! Alkotásra fel :)

    Tipp:

    Nagyon szeretek saját kezűleg kelt tésztából finomságokat kreálni…másnap elvihetik uzsonnára így tudom mi van a pocijukban aznap. A kelt tészta illata gyúrás és sütés közben is egyszerűen elvarázsol!
    Készíteni is öröm! Annyi változatos forma kreálható, hogy a bolti kínálat a nyomába sem léphet!
    Érdemes nekifogni, ha van egy kis időnk! Megtérül a bele fektetett munkánk az elégedett mosolyokból :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá