Diós guba recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 35 dkg szikkadt kalács
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 kisebb alma
Elkészítése:
A vajat a tojásokkal és a cukor felével habosra keverjük, majd a langyos tejet hozzáöntjük.
A kalácsot felkockázzuk és bele áztatjuk az előbbi keverékbe. A cukor másik felét összekeverjük dióval majd meghempergetjük benne a lecsöpögtetett kalácsokat.
Felét tűzálló tálba tesszük, a tetejére rátesszük az alma szeleteket és a mazsolát, majd a guba másik felét.
A végén az egészet leöntjük a megmaradt cukor tejjel és forró sütőben 180 fokon, kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.