Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós guba recept

Diós guba
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg szikkadt kalács
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 5 dkg mazsola
    • 1 kisebb alma

    Elkészítése:

    A vajat a tojásokkal és a cukor felével habosra keverjük, majd a langyos tejet hozzáöntjük.

    A kalácsot felkockázzuk és bele áztatjuk az előbbi keverékbe. A cukor másik felét összekeverjük dióval majd meghempergetjük benne a lecsöpögtetett kalácsokat.

    Felét tűzálló tálba tesszük, a tetejére rátesszük az alma szeleteket és a mazsolát, majd a guba másik felét.

    A végén az egészet leöntjük a megmaradt cukor tejjel és forró sütőben 180 fokon, kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá