Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós Ferdinánd kalács recept

Diós Ferdinánd kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • 3 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dkg só
    • tej (a gyúrhatósághoz)

    Krémhez:

    • 15 dkg puha margarin
    • 13 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • mazsola
    • ízlés szerinti mennyiségű dió

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojás sárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel (lágyra kell gyúrni a tésztát). Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.

    Téglalap alakúra, fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel (a krémhez a margarint a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mazsolát.)
    Ezután megszórjuk dióval, ki mennyit szeretne (Én azt mondom ne sajnáljuk belőle ;) ).

    Feltekerjük, mint egy tekercset, majd feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra.

    Kikenünk olajjal egy kuglófformát, tepsit vagy tortaformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
    Állítva /nem szorosan/ beletesszük a csigákat a formába és ismét kelesztjük 1/2 órát.

    Meleg sütőben (200 fokon) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük. Félidőben a langyos, cukros, tejes keverékkel meglocsoljuk.

    Tipp:

    VIGYÁZZ! A kapcsos torta forma szivároghat alufóliát vagy tepsit tégy alá, ne csepegjen a sütőbe!
    A Ferdinánd kalács készülhet, natúr vajasan, kakaósan és fahájasan is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá