Diós Ferdinánd kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dkg só
- tej (a gyúrhatósághoz)
Krémhez:
- 15 dkg puha margarin
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
- ízlés szerinti mennyiségű dió
Locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojás sárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel (lágyra kell gyúrni a tésztát). Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.
Téglalap alakúra, fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel (a krémhez a margarint a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mazsolát.)
Ezután megszórjuk dióval, ki mennyit szeretne (Én azt mondom ne sajnáljuk belőle ;) ).
Feltekerjük, mint egy tekercset, majd feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra.
Kikenünk olajjal egy kuglófformát, tepsit vagy tortaformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
Állítva /nem szorosan/ beletesszük a csigákat a formába és ismét kelesztjük 1/2 órát.
Meleg sütőben (200 fokon) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük. Félidőben a langyos, cukros, tejes keverékkel meglocsoljuk.
Tipp:
VIGYÁZZ! A kapcsos torta forma szivároghat alufóliát vagy tepsit tégy alá, ne csepegjen a sütőbe!
A Ferdinánd kalács készülhet, natúr vajasan, kakaósan és fahájasan is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »