Diós csigák recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 10 dkg vaj
Töltelékhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 18 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 tk citromlé
- 10 dkg dió
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.
A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig. Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett. Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot
A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.
A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
14 db csiga lett belőle.