Diós csiga recept

Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan elmorzsoljuk.
Közepébe mélyedést csinálunk, majd beleütjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
Jól összegyúrjuk a tésztát, majd háromfelé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.
Töltelék készítése:
Egy fémtálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz felett robotgéppel kemény habot verünk belőle. Ezután levesszük a gőzről, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.
Összeállítás:
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk (kb. 1-2 mm). Ezután rákenjük a habos-diós masszát, és feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát. (A szeleteket lapjával kell ráhelyezni a papírra.)
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a tekercseknek, és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.
A kihűlt tekercseket tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.
A diós csiga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »