Diós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 evőkanál cukor
- kb 3 dl tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- kevés őrölt fahéj
- annyi tej, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót és kevés cukrot. Annyi tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz és hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket darált dióból, a reszelt citromhéjból, a vaníliás cukorból, cukorból és annyi tejből, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd bő, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, köztük nagyobb helyet hagyva, a tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.