Diós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 evőkanál cukor
- kb 3 dl tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- kevés őrölt fahéj
- annyi tej, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót és kevés cukrot. Annyi tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz és hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket darált dióból, a reszelt citromhéjból, a vaníliás cukorból, cukorból és annyi tejből, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd bő, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, köztük nagyobb helyet hagyva, a tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


