Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga recept

Diós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1/2 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • 3 evőkanál cukor
    • kb 3 dl tej

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 20 dkg cukor
    • kevés őrölt fahéj
    • annyi tej, hogy jól kenhető masszát kapjunk

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót és kevés cukrot. Annyi tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz és hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva kelesztjük.

    Elkészítjük a tölteléket darált dióból, a reszelt citromhéjból, a vaníliás cukorból, cukorból és annyi tejből, hogy jól formálható masszát kapjunk.

    Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd bő, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, köztük nagyobb helyet hagyva, a tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá