Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga recept

Diós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 kk só
    • 2 evőkanál cukor

    A dagasztáshoz:

    • szükség szerint tej (kb. 3 dl)

    A töltelékhez:

    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg olvasztott vaj

    A csigák kenéséhez:

    • 5 dk olvasztott vaj

    A csigák locsolásához:

    • 1,5 dl tej
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, bele keverjük a sót, a tojásokat,porcukrot és a megkelt élesztőt.

    Annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.(nálam , kb 3 dl volt)

    Ezután hozzá dolgozzuk az étolajat,addig dagasztjuk,míg szép szálas tésztát nem kapunk. A kelesztőtál fedelét rátettem és kitettem a napra,duplájára kelt rövid időn belül. A tölteléknél a cukrot a dióval,viaszmentes reszelt citromhéjjal összekevertem.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam,1 cm vastagra nyújtottam. Olvasztott vajjal lekentem,a tölteléket rászórtam egyenletesen. Feltekertem, mint a bejglit,minden tekerésnél a tésztát lekentem olvasztott vajjal,hogy a töltelék rátapadjon.
    1,5 cm vastagra szeleteltem,majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam. Olvasztott vajjal lekentem a csigákat és még 20 percet kelni hagytam.

    A sütőt 180 fokra előmelegítettem és a csigákat betettem sülni. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoltam és készre sütöttem.
    Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintettem. Nagyon finomak lettek.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá