Diós csiga recept

Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kk só
- 2 evőkanál cukor
A dagasztáshoz:
- szükség szerint tej (kb. 3 dl)
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 5 dkg olvasztott vaj
A csigák kenéséhez:
- 5 dk olvasztott vaj
A csigák locsolásához:
- 1,5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, bele keverjük a sót, a tojásokat,porcukrot és a megkelt élesztőt.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.(nálam , kb 3 dl volt)
Ezután hozzá dolgozzuk az étolajat,addig dagasztjuk,míg szép szálas tésztát nem kapunk. A kelesztőtál fedelét rátettem és kitettem a napra,duplájára kelt rövid időn belül. A tölteléknél a cukrot a dióval,viaszmentes reszelt citromhéjjal összekevertem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam,1 cm vastagra nyújtottam. Olvasztott vajjal lekentem,a tölteléket rászórtam egyenletesen. Feltekertem, mint a bejglit,minden tekerésnél a tésztát lekentem olvasztott vajjal,hogy a töltelék rátapadjon.
1,5 cm vastagra szeleteltem,majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam. Olvasztott vajjal lekentem a csigákat és még 20 percet kelni hagytam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem és a csigákat betettem sülni. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoltam és készre sütöttem.
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintettem. Nagyon finomak lettek.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »