Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-barackos guba recept

Diós-barackos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Öntethez:

    • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • 3 dl habtejszín
    • 7 dl tej
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor

    Tésztához:

    • 8 db száraz kifli
    • 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt
    • 25 dkg dió

    Elkészítése:
    A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk. (A pudingport a leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt is.) A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
    A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval. Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük. Langyosan tálaljuk tejszínhabbal, és barack gerezdekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá