Csörögefánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- ¼ csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg margarin
- csipetnyi só
- étolaj
Elkészítése:
A felolvasztott margarint a tojással és a tejföllel elkeverem majd folyamatosan dolgozom hozzá a lisztet, hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót és a sütőport, pici étolajat rakok hozzá és cipó formára gyúrom.
Nyújtódeszkán kinyújtom és derelyevágóval kisebb csíkokra vágom, amit középen bemetszek és egymásra hajtogatok.
Közepesen felmelegítem az étolajat serpenyőben, és kisütöm. Közben forgatom, hogy ne égjen le. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Nagyon gyorsan elkészíthető. Édes tejföllel tálaltam, mi szeretjük mártogatni. Lehet porcukorral, vagy édesítővel keverni a tejfölt ki hogy szereti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.