Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • ¼ csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál porcukor
    • 5 dkg margarin
    • csipetnyi só
    • étolaj

    Elkészítése:

    A felolvasztott margarint a tojással és a tejföllel elkeverem majd folyamatosan dolgozom hozzá a lisztet, hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót és a sütőport, pici étolajat rakok hozzá és cipó formára gyúrom.

    Nyújtódeszkán kinyújtom és derelyevágóval kisebb csíkokra vágom, amit középen bemetszek és egymásra hajtogatok.

    Közepesen felmelegítem az étolajat serpenyőben, és kisütöm. Közben forgatom, hogy ne égjen le. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Nagyon gyorsan elkészíthető. Édes tejföllel tálaltam, mi szeretjük mártogatni. Lehet porcukorral, vagy édesítővel keverni a tejfölt ki hogy szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá